Екологічна оцінка якості поверхневих і ґрунтових вод у районі ремонту та експлуатації авіаційної техніки - Маджд, С.М.; Франчук, Г.М.; Тимошенко, М.М. (Екологічна безпека та природокористування, 2012)
Наведені результати гідрохімічних досліджень і біотестування якості поверхневих вод (р. Нивка) і ґрунтових вод поблизу авіапідприємств. Виявлено перевищення азоту амонійного, нітритів у пробах поверхневих і ґрунтових вод та високі показники ХСК в деяких пробах ґрунтових вод. Приведены результаты гидрохимических исследований и биотестирования качества поверхностных вод (р. Нивка) и грунтовых вод вблизи авиапредприятий. Выявлено превышение азота аммонийного, нитритов в пробах поверхностных и грунтовых вод; высокие показатели ХСК в некоторых пробах грунтовых вод. The brought results over gidrochemical researches and biotesting of quality of surface-water (of the r. Nivka ) and subsoil waters near-by airlines. Exceeding of nitrogen ammoniacal is educed nitrit in the tests of superficial and ground waters; high indexes of ÕÑÊ are in some tests of subsoil waters.