Космічний моніторинг гідрологічних заказників Хмельницької області з використанням ГІС - Атрасевич, О.В.; Шумейко, В.О. (Екологічна безпека та природокористування, 2012)
Проведена класифікація даних дистанційного зондування Землі (ДЗЗ) і створено карту використання земель, які входять до складу гідрологічних заказників. Запропонований метод визначення техногенного впливу на зміни водойм, які входять до гідрологічних заказників. Визначено основні чинники, які впливають на екологічну ситуацію в межах заказників. Проведена классификация данных дистанционного зондирования Земли (ДЗЗ) и создана карта использования земель, входящих в состав гидрологических заказников. Предложен метод определения техногенного влияния на изменения водоемов, входящих в гидрологические заказники. Определены основные факторы, влияющие на экологическую ситуацию в пределах заказников. The classification of remote sensing and created a map of land use, are part of hydrological reserves. The proposed method for determining the human impact of changes in water bodies that are part of the hydrological reserve. The main factors that affect the environmental situation within the sanctuaries.