Выбор пропускных способностей дуг при оптимизации упаковок мелкопартионных потоков в многопродуктовых коммуникационных сетях - Васянин, В.А.; Трофимчук, А.Н. (Екологічна безпека та природокористування, 2012)
В работе рассматривается и исследуется дискретная задача выбора пропускных способностей дуг при оптимизации упаковок мелкопартионных потоков в многопродуктовой сети. Построена математическая модель задачи. Показано, что исходная задача может быть сведена к независимому решению задачи формирования потоков транспортных блоков и задачи выбора пропускных способностей дуг сети. Предложена общая схема ее приближенного решения, основанная на известных и разработанных авторами алгоритмах. Приведены результаты числового моделирования исходной задачи на конкретном примере, которые подтверждают правомерность предложенной схемы решения. У роботі розглядається й досліджується дискретна задача вибору пропускних здібностей дуг при оптимізації упакувань дрібнопартіонних потоків у багатопродуктовій мережі. Побудовано математичну модель задачі. Показано, що вихідна задача може бути зведена до незалежного рішення задачі формування потоків транспортних блоків і задачі вибору пропускних здатностей дуг мережі. Запропоновано загальну схему її наближеного рішення, засновану на відомих і розроблених авторами алгоритмах. Наведено результати числового моделювання вихідної задачі на конкретному прикладі, що підтверджують правомірність запропонованої схеми рішення. In work the discrete problem of a choice of bandwidths of arches at optimization of
packings small packages of flows in a multicommodity network are considered and
investigated. The mathematical model of a problem is constructed. It is shown, that a
initial problem can be reduce to independent decision of a problem of formation of flows
of transport blocks and problem of a choice of bandwidths of arches of a network. The
general circuit of her approached decision, based on known algorithms and algorithms, developed by the authors, is offered. Results of numerical modelling of an initial problem on a concrete example which confirm legitimacy of the offered circuit of the decision are given.