Динамика почвенных процессов при орошении агроландшафтов в равнинном Крыму - Драган, Н.А. (Геополитика и экогеодинамика регионов, 2005)
Изложены результаты многолетних исследований водно-солевого режима почв орошаемых территорий в равнинном Крыму. Рассмотрено влияние орошения на мелиоративную обстановку в ландшафтных ярусах этого региона. Динаміка грунтових процесів що до зрошування агроландшафтів у рівнинному Криму. Викладені результаті богаторічних досліджень водно-сольового режиму грунтів зротуваних територій у рівнинному Криму. Розглянуто вплив зрошення що до меліоративного стану у ландшафтних ярусах цього регіону. The results of many years researches of water-salt regime of soils of irrigated territories in Plain Crimea are given. The influence of irrigation to the land reclamation situation in the landscape layers this region is considered.