Экологическая природа возникновения и развития эпидемии ВИЧ/СПИД - Николаенко, Д.В. (Геополитика и экогеодинамика регионов, 2007)
Изложены некоторые научные результаты, которые систематически рассматривались на конференции «Прогнозирование эпидемии ВИЧ/СПИД как научная и практическая проблема» (14 марта 2007, Киев, Украина). Подведены промежуточные итоги собственных исследований по эпидемии ВИЧ/СПИД. Эпидемия возникла как следствие определенных новых связей, она и развивается за счет формирования все новых и новых связей, как природного, так и социо- культурного характера. В науке экологии появляется новый раздел – экология микроорганизмов. В эпидемиологии появляется новое фундаментальное направление – энвайронментальная (средовая) эпидемиология. Викладені деякі наукові результати, які систематично розглядалися на конференції "Прогнозування епідемії ВІЛ/СНІД як наукова й практична проблема" (14 березня 2007, Київ, Україна). Підведені проміжні підсумки власних досліджень по епідемії ВІЛ/СНІД. Епідемія виникла як наслідок певних нових зв'язків, вона й розвивається за рахунок формування всі нових і нових зв'язків, як природного, так і социо- культурного характеру. У науці екології з'являється новий розділ – екологія мікроорганізмів. В епідеміології з'являється новий фундаментальний напрямок – энвайронментальна (средова) епідеміологія. Some scientific results which were regularly considered at conference «Forecasting of HIV/AIDS epidemic as a scientific and practical problem» (March of 14th, 2007, Kiev, Ukraine) are stated. Intermediate totals of own researches on HIV/AIDS epidemic are brought. Epidemic has arisen as consequence of the certain new links and explicates due to shaping some new links, both natural and socio-cultural character. In a science of Ecology, there is a new direction - ecology of microorganisms. In Epidemiology, there is a new fundamental direction of research – Environmental Epidemiology.