Автоматизмы когнитивных динамических систем - Прокопчук, Ю.А. (Штучний інтелект, 2010)
Проведен анализ роли автоматизмов в функционировании когнитивных динамических систем. Приведены формальные и феноменологические схемы основных микро- и макроавтоматизмов. Проведено аналіз ролі автоматизмів у функціонуванні когнітивних динамічних систем. Наведено формальні та феноменологічні схеми основних мікро- й макроавтоматизмів. The analysis of a role of automatisms in functioning of cognitive dynamic systems is carried out. Formal and phenomenological models of the basic automatisms are resulted.