Ідентичність нециліндричних графів 3-мінімальним площинним графам - Петренюк, В.І. (Штучний інтелект, 2010)
На основі методу ϕ-перетворень встановлено еквівалентність нециліндричних та 3-мінімальних площинних графів і запропоновано модифікований алгоритм побудови 3-мінімальних площинних графів. На основании метода ϕ-преобразований установлен факт эквивалентности нецилиндрических и 3-минимальных плоских графов и предложен модифицированный алгоритм построения 3-минимальных плоских графов. Was detected fact of identity noncylindrical graphs with 3-minimal planar graphs and proposed new modification of algorithm for construction all 3-minimal graphs, there was based on method of ϕ-transformations of graphs.