Мінімізація орієнтованих детермінованих графів з ациклічними підграфами - Чепурко, В.А. (Штучний інтелект, 2010)
Графи з поміченими вершинами є однією з основних моделей у розгляді проблем, пов’язаних з аналізом оперативного середовища та агентами, що рухаються по ньому, а також проблем, пов’язаних з перевіркою програм. Задача мінімізації полягає в знаходженні розбиття всіх вершин графа на класи еквівалентних. Запропоновано новий алгоритм мінімізації для графів з поміченими вершинами. Алгоритм виконує правильне розбиття на класи еквівалентних вершин. Графы с помеченными вершинами являются одной из основных моделей в рассмотрении проблем, связанных с анализом оперативной среды и агентами, движущимися по ней, а также проблем, связанных с проверкой программ. Задача минимизации заключается в нахождении разбиения всех вершин графа на классы эквивалентных вершин. Предложен новый алгоритм минимизации для графов с отмеченными вершинами. Алгоритм выполняет правильное разбиение на классы эквивалентных вершин. Graphs with labeled vertices are one of the main models in consideration of problems associated with the analysis of the operating environment with agents moving on it as well as problems associated with the validation of program. In both cases, these graphs may contain a large number of vertices, so the problem of reducing their number with retain all properties of the graph is arisen. The reduction problem is to find a partition of all vertices of the graph into classes of equivalent states. A new algorithm for graphs reducing is proposed. It consist of next steps. The algorithm builds a correct partition into classes of equivalent states.