Розрішення анафор: сучасні алгоритми - Лупійчук, Р.І. (Штучний інтелект, 2010)
У статті розглядаються алгоритми розрішення займенникових анафор. Наводиться порівняльний аналіз розглянутих алгоритмів та продемонстровано їх роботу на конкретному прикладі. До розгляду взяті наступні алгоритми: Лапіна і Ліса, Хобса, центруючий та Міткова. Algorithms of anaphora resolution are presented in this paper. The considered algorithms are examined on concrete example. The following algorithms are presented: Lappin & Leass’, Hobbs’, Centering and Mitkov’s.