Захист пластикових документів масового використання - Абакумов, В.Г.; Антощук, С.Г.; Ратомська, Л.В. (Штучний інтелект, 2010)
У статті розглянуто основні методи захисту пластикових карт від підробки, проаналізовано доцільність використання цих методів. Запропоновано використовувати матричний штрих-код як ефективний метод захисту пластикових документів. Рассмотрены основные методы защиты пластиковых карт от подделки, проанализирована целесообразность использования этих методов. Предложено использование матричных штрих-кодов в качестве эффективного метода защиты пластиковых документов. The basic methods concerning plastic cards protection are described. Expediency of using these methods is analyzed. Matrix bar code is offered as an effective protective method of plastic documents.