Метод і алгоритми сегментації біомедичних зображень на основі попередніх розміток - Батько, Ю.М. (Штучний інтелект, 2010)
У статті розглянуто задачу автоматизованого виділення мікрооб’єктів на біомедичних зображеннях та визначення кількісних оцінок якості алгоритмів сегментації. Запропоновано метод сегментації зображень на основі попередніх розміток. Розроблено алгоритми автоматизованого виділення мікрооб’єктів на біомедичних зображеннях на основі попередніх розміток та критерій оцінювання результатів роботи алгоритмів сегментації. В статье рассматривается задача автоматизированного выделения объектов на биомедицинских изображениях и определения количественных оценок качества алгоритмов сегментации. Предлагается метод сегментации изображений на основании предварительных разметок. Разработаны алгоритмы автоматизированного выделения объектов на биомедицинских изображениях на основе предварительных разметок, а также критерий оценивания результатов работы алгоритмов сегментации. In the article the problem of automated objects selection on biomedical images and determination of quantitative evaluation of segmentation algorithms quality is considered. It’s proposed a method of images segmentation on the basis of previous labeling. It is developed the algorithm of the automated objects selection on biomedical images on the basis of previous labeling and also evaluation criterion of operation of segmentation algorithms.