Методи і алгоритми аналізу та синтезу асиметричних зображень - Березький, О.М. (Штучний інтелект, 2010)
У статті розглянуто підхід до аналізу та синтезу асиметричних зображень на основі теоретико-групового підходу. Запропоновано методи і алгоритми аналізу та синтезу асиметричних зображень. Для програмної реалізації запропонованих алгоритмів використано інтегроване середовище програмування Visual C++ Express Edition та відкриту бібліотеку функцій комп’ютерного зору Open CV. В статье рассмотрен подход к анализу и синтезу асимметрических изображений на основе теоретико-группового подхода. Предложены методы и алгоритмы анализа и синтеза асимметрических изображений. Для программной реализации предложенных алгоритмов использована интегрированная среда программирования Visual C++ Express Edition и открытая библиотека функций компьютерного зрения Open CV. In the article group-theoretical approach for analysis and synthesis of asymmetric images is considered. Methods and algorithms of analysis and synthesis of asymmetric images are offered. For software implementation of the offered algorithms the integrated development environment Visual C++ Express Edition and opened library of functions of computer vision Open CV is used.