Доцільність реалізації оперативно-адаптивного стиску зображень та відеоданих - Бовсунівський, В.І. (Штучний інтелект, 2010)
У статті розглядаються основні методи кодування відеоданих та їх недоліки. Розглядається проблема спотворення форми обвідних відеосигналів за рахунок кодування при дослідженні тестових кадрів первинних масивів відеоданих. В статье рассматриваются основные методы кодирования видеоданных и их недостатки. Рассматривается проблема искажения формы обводящих видеосигналов за счет кодирования при исследовании тестовых кадров первичных массивов видеоданных. This article discusses the basic methods of encoding video data and their shortcomings. It describes the problem of distortion waveforms of video when encoding in the study of test frames of the primary array of video data.