Аналіз ефективності систем передавання даних з багатопозиційною чм при імпульсних завадах - Антонов, В.В.; Климчук, В.П.; Паук, С.М.; Потапов, В.Г. (Математичні машини і системи, 2005)
Аналізується ефективність використання багатопозиційних ЧМ сигналів у системах
передавання даних (СПД) при дії імпульсних завад. Запропоновано методику аналізу. Досліджено СПД з
вирішуючим зворотним зв’язком. Отримано аналітичні моделі, які дозволяють очікувати доцільність
використання багатопозиційних сигналів у залежності від параметрів і умов роботи СПД. Анализируется эффективность использования многопозиционных ЧМ сигналов в системах
передачи данных (СПД) при действии импульсных помех. Предложена методика анализа исследования СПД
с решающей обратной связью. Получены аналитические модели, которые позволяют оценивать
использование многопозиционных сигналов в зависимости от параметров и условий работы СПД. Effectivenes of multiposition FSK using analysis for data transmission system (DTS) with impulse noises is
analysed. The methodic of analysis of researching DTS with decisive backlink was proposed. Analytic models, which
permits to esti mate multiposition FSK using in the dependence on the parameters and conditions of DTS work were
received.