Вкраплення додаткової інформації в частотну область цифрового сигналу - Нікітенко, Л.Л.; Нікітіна, О.Ю. (Штучний інтелект, 2010)
Запропоновано метод вкраплення цифрових водяних знаків в частотно-часове представлення сигналу. Поворот обраних фазових складових сигналу на певний кут здійснюється за рахунок незначної зміни певних відліків початкового сигналу. Проведені теоретичні дослідження з метою зменшення кількості обчислень. Запропоновано послідовність дій для вибору оптимального значення вектору змін. Предложен метод встраивания цифровых водяных знаков в частотно-временное представление сигнала. Поворот выбранных фазовых составляющих на определенный угол осуществляется за счет незначительного изменения некоторых отсчетов входного сигнала. Проведены теоретические исследования с целью уменьшения объема вычислений. Предложена последовательность действий для выбора оптимального значения вектора изменений. Hiding method of the digital watermark into time-frequency signal notation was proposed. The selected phase term rotation on the preset angle was carrying out with insignificant changes of the some of the input signal components. The theoretical research es were made with the goal to reduce computing. The workflow was proposed to take change vector best value.