Исследование методов контроля средних показателей безотказности вычислительной техники - Стрельников, В.П.; Волощук, А.Н.; Вороная, Н.Г. (Математичні машини і системи, 2005)
Представлены методики планирования с целью контроля средней наработки до отказа
изделий вычислительной техники на основе использования диффузионных распределений, а также
экспоненциального распределения. Отмечается, что объем испытаний (минимальное число образцов,
необходимых для испытаний) на основе экспоненциального распределения существенно завышен по
сравнению с аналогичными планами контроля на основе диффузионных распределений. Представлені методики планування з метою контролю середнього наробітку до відмови
виробів обчислювальної техніки на основі використання дифузійних розподілів, а також експонентного
розподілу. Відзначається, що обсяг випробувань (мінімальне число зразків, необхідних для випробувань) на
основі експонентного розподілу істотно завищений у порівнянні з аналогічними планами контролю на основі
дифузійних розподілів. Methods of planning are submitted with the purpose of the control of an average operating time over refusal
of products of computer facilities on the basis of use diffusion distributions, and also exponential distribution. It is
marked, that volume of tests (the minimal number of the samples necessary for tests) on a basis of exponential
distribution are essentially overestimated in comparison with similar plans of the control over a basis diffusion
distributions.