Програмна система для моделювання ієрархічної комп'ютерної пам'яті - Михайлова, Т.В. (Штучний інтелект, 2010)
Запропоновано імітаційну модель для моделювання протоколів когерентності. Визначено вихідні дані для моделювання ієрархічної комп’ютерної пам’яті. За результатами моделювання визначено кращий протокол для конкретного класу задач, що обчислюються в багатопроцесорному середовищі. Предложена имитационная модель для моделирования протоколов когерентности. Определены исходные данные для моделирования иерархической компьютерной памяти. По результатам моделирования выбран лучший протокол для конкретного класса обрабатываемых задач. The simulation model is suggested for modeling protocol of data storage. Raw data for modeling hierarchical computer memory is determined. The best protocol is chosen on the result of modeling certain type of the processed problems.