Міграція і розподіл органічних речовин між абіотичними компонентами поверхневих водойм за аеробних і анаеробних умов середовища - Осипенко, В.П.; Васильчук, Т.О. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2010)
Розглянуто літературні дані стосовно міграції і розподілу органічних
речовин між абіотичними компонентами за різних умов кисневого
режиму. Наведено сезонні відмінності динаміки вмісту органічних
сполук у воді і деякі аспекти її вторинного забруднення донними
відкладами. На прикладі власних досліджень узагальнено певні
закономірності впливу аеробних і анаеробних чинників на вміст у воді
органічних речовин. Рассмотрены литературные данные относительно миграции и
распределения органических веществ между абиотическими компонентами
поверхностных водоёмов при различных условиях кислородного режима.
Показаны сезонные отличия динамики содержания органических
соединений в воде и некоторые аспекты её вторичного загрязнения
донными отложениями. На примере собственных исследований обобщены
определённые закономерности влияния аэробных и анаэробных факторов на
содержание в воде органических веществ. The literature dates about migration and distribution of the organic substances
between abiotic compounds of surface water bodies under the different conditions of
the oxygen regime are considered. The season distinctions of dynamics of the
organic substances in water and some aspects of secondary pollution by the bottom
sediments are shown. On example of the own investigations the certain regularities
between aerobic and anaerobic conditions and content of the organic substances are
generalized.