Моделювання кислотної відмови геосистеми за допомогою графічної моделі у вигляді «дерева відмов» - Кривошеїн, О.О. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2010)
Обґрунтовано способи побудови та вперше розроблено комплексну
(«багатогілкову») графічну модель кислотної відмови геосистеми, що
дає змогу описати механізм виникнення відмови, виділити ступінь
порушення стійкості геосистеми, а також визначити шляхи її
покращення, змінюючи структуру формування кислотної відмови. Обоснованы способы построения и впервые разработана комплексная
(«многоветочная») графическая модель кислотного отказа геосистемы, что
позволяет описать механизм возникновения отказа, выделить степень
нарушения устойчивости геосистемы, а также определить пути ее
улучшения, изменяя структуру формирования кислотного отказа. The methods of construction and complex («multiramose») graphical model of
refusal acid of geosystem are developed. They describe the mechanism of refusal,
select the level of stability of geosystem and define ways of improving by changing
the structure of acid refusal.