Характеристика кисневого режиму поверхневих вод басейну р. Сіверський Донець - Ухань, О.О.; Осадча, Н.М. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2010)
Вивчено багаторічну динаміку кисневого режиму річок басейну
Сіверського Дінця. Проведено типізацію поверхневих вод басейну за
вмістом розчиненого у воді кисню. Розглянуто зміни кисню в
залежності від інтенсивності техногенного навантаження та
особливості сезонної динаміки О2 за течією р. Сіверський Донець.
Оцінено вплив великих міст на зміни кисневого режиму на прикладі
міст Харків, Ізюм та Лисичанськ. Исследована многолетняя динамика кислородного режима рек бассейна
Северского Донца. Проведена типизация поверхностных вод бассейна по
содержанию растворенного в воде кислорода. Рассмотрены изменения
кислородного режима в зависимости от интенсивности техногенной
нагрузки и особенности сезонной динамики кислорода по течению
р. Северский Донец. Оценено влияние крупных городов на изменения
кислородного режима на примере Харькова, Изюма и Лисичанска. The long-term dynamics of the oxygen of Seversky Donets’ rivers is studied. The
changes of the oxygen by depending on intensity of the technogenic loading are
considered. Influences of large cities on the changes of the oxygen are appraised on
the example of Kharkiv, Izyum and Lysychansk. The features of seasonal dynamics of
maintenance of oxygen are considered on stream by Seversky Donets.