Светолокационный измеритель высоты нижней границы облаков ПРОМIНЬ - Латенко, В.И.; Логвиненко, И.В.; Миронов, Р.Д.; Орнатский, И.А.; Филь, С.А. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2010)
Для обеспечения потребности в измерителях высоты нижней границы
облаков (ВНГО) разработан светолокационный цифровой измеритель
ВНГО ПРОМIНЬ. Приведено описание принципа действия
измерителя, выполнен анализ его технических характеристик и
особенностей конструкции. Для забезпечення потреби у вимірювачах висоти нижньої межі хмар
(ВНМХ) розроблено світлолокаційний цифровий вимірювач ВНМХ
ПРОМІНЬ. Наведено опис принципу дії вимірювача, виконано аналіз його
технічних характеристик і особливостей конструкції. The digital optic ceilometer PROMIN was developed to meet the need of cloud
base height meters. The mode of functioning of the measuring device is
described. The analysis of its performance attributes and specific design
feаtures were accomplished.