Особливості змін хмарного покриву над територією України протягом 1961 – 2008 рр. - Заболоцька, Т.М.; Підгурська, В.М.; Шпиталь, Т.М. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2011)
Визначено характер змін атмосферного тиску, загальної та нижньої
хмарності, кількості ясних і похмурих днів за загальною та нижньою
хмарністю в різні сезони року між послідовними десятиріччями
протягом 1961-2008 рр. на території України. Определен характер изменений атмосферного давления, общей и нижней
облачности, количества ясных и пасмурных дней по общей и нижней
облачности в разные сезоны года между последовательными
десятилетиями в течение 1961-2008 гг. над территорией Украины. Defined the nature of changes in atmospheric pressure, total and lower
cloudiness, the number of clear and overcast days for total and lower cloudiness
in different seasons between successive decades during 1961-2008 over
Ukrainian territory.