Вертикальний і горизонтальний розподіл фазового стану в хмарах різних форм - Заболоцька, Т.М.; Підгурська, В.М.; Шпиталь, Т.М. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2011)
За даними літакового зондування атмосфери в центральних районах
України виділено 16 типів вертикального розподілу фазового стану
хмар та визначено їх повторюваність у кожній формі хмар. Наведено
середні статистичні значення параметрів хмар різних форм з найбільш
поширеними типами вертикального розподілу фазового стану.
Проаналізовано горизонтальний розподіл фазового стану в хмарах
різних форм. По данным самолетного зондирования атмосферы над центральными
районами Украины выделено 16 типов вертикального распределения
фазового состояния облаков; определена их повторяемость в каждой
форме облаков. Приведены средние статистические параметры облаков
различных форм с наиболее распространенными типами вертикального
распределения фазового состояния. Проанализировано горизонтальное
распределение фазового состояния в облаках различных форм. According the data of airborne observations of the atmosphere in central regions of
Ukraine 16 types of vertical distribution of the phase state of clouds are allocated,
the repeatability of these types in every cloud form is defined. The average statistical
values of different cloud forms with best dilated types of vertical phase state
distribution brought. Horizontal distribution of the phase state in different cloud
forms is analyzed.