Сезонна динаміка вмісту та форм знаходження молібдену у воді скидного каналу ТЕЦ № 5 - Ігнатенко, І.І. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2011)
Наведено результати дослідження вмісту молібдену у воді скидного каналу ТЕЦ № 5 та верхньої ділянки Канівського водосховища в різні пори року. Розглянуто вплив весняного водопілля на вміст і міграцію молібдену у воді. Показано, що внаслідок впливу природних і антропогенних чинників вміст молібдену і розподіл його в складі комплексів з РОР, а також молекулярна маса комплексних сполук молібдену аніонної природи у воді скидного каналу ТЕЦ № 5 відрізняються від аналогічних показників у воді Канівського водосховища. Приведены результаты исследования содержания молибдена в воде сбросного канала ТЕЦ № 5 и верхнего участка Каневского водохранилища в разные времена года. Рассмотрено влияние весеннего половодья на содержание и миграцию молибдена в воде. Показано, что вследствие влияния природных и антропогенных факторов содержание молибдена, его распределение в составе комплексов с растворённым органическим веществом, а также молекулярная масса комплексных соединений молибдена анионной природы в воде сбросного канала ТЕЦ № 5 отличаются от аналогических показателей воды Каневского водохранилища. The results of investigation in the molybdenum content in water of the waste ditch of thermal energy station (TES) № 5 and the upper part of the Kaniv reservoir in different seasons changes are given. The influence of the spring flood to the content and migration of molybdenum in water are investigated. It was shown that the molybdenum content and it’s distribution in composition of
the molybdenum complexes with the dissolved organic matter (DOM), the molecular weight of the molybdenum anionic nature complexes in water of the aste ditch of TES № 5 differ from the analogical indicators in water of the Kaniv reservoir in consequence of the influence of the natural and anthropogenic factors.