Динаміка середньорічного стоку води гірських річок (на прикладі водотоків Закарпатської воднобалансової станції) - Горбачова, Л.О.; Баужа, Т.О. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2011)
Виконано оцінку однорідності рядів спостережень середньорічного стоку річок та струмків Закарпатської воднобалансової станції за сумарною інтегральною кривою, за статистичними критеріями Фішера та Стьюдента та за статистичною значимістю лінійних трендів його багаторічної динаміки. Визначено періоди високої та низької водності річок та струмків. Выполнена оценка однородности рядов наблюдений среднегодового стока рек и ручьёв Закарпатской воднобалансовой станции на основе суммарной интегральной кривой, статистических критериев Фишера и Стьюдента, а также статистической значимости линейных трендов его многолетней динамики. Определены периоды высокой и низкой водности рек и ручьёв. The estimation of homogeneity of the observations data the average annual flow for the rivers and streams of the Zacarpatska water-balance station for the total integral curve, the statistical criteria by the Fisher’s and Stjudent’s and for the statistical significance of linear trends of its long-term dynamics was executed. The periods of high and low water content of the rivers and streams was defined.