Параметризація фазових перетворень атмосферної вологи - Прусов, В.А.; Сологуб, Т.А. (Український науково-дослідний гідрометеорологічний інститут МНС та НАН України, 2012)
Запропоновано параметричну модель хмаро- та опадоутворення, що дозволяє кількісно оцінити припливи тепла і вологи в процесі хмароутворення. Модель чисельно протестовано шляхом визначення вертикальних профілів метеорологічних величин на обчислювальній сітці за їхніми значеннями, які відомі на стандартних рівнях: рівень станції, 850, 700 і 500 гПа. Предложено параметрическую модель облако- и осадкообразования, которая численно протестированная путем определения вертикальных профилей метеорологических величин на вычислительной сетке по их значениям, которые известные на стандартных уровнях: уровень станции, 850, 700 и 500 гПа. The self-reactance a model is offered cloud - and sludging, that is numeral tested by determination of vertical profiles of meteorological sizes on a calculable net after their values that is known on standard levels: level of the station, 850, 700 and 500 hPA.