Прогноз загального вмісту озону над територією України - Дворецька, І.В.; Сидоренко, А.В. (Український науково-дослідний гідрометеорологічний інститут МНС та НАН України, 2012)
Здійснено моделювання динаміки загального вмісту озону над територією України методом побудови статистичної моделі. Визначено основні метеорологічні параметри, що визначають зміни концентрації озону над територією України. Результати тестування показали, що отримані статистичні залежності дозволяють використовувати дану модель для прогнозування динаміки озону. Проведено моделирование динамики общего содержания озона над территорией Украины методом построения статистической модели. Определены основные метеорологические параметры, определяющие изменения концентрации озона над территорией Украины. Результаты тестирования показали, что полученные статистические зависимости позволяют использовать данную модель для прогнозирования динамики озона. Modelling of the dynamics of total ozone over the territory of Ukraine, using the method of constructing a statistical model, ware carried out. The basic meteorological parameters that define the changes in ozone concentrations over the territory of Ukraine were determined. Test results showed that the statistical dependencies allow to use this model to predict the dynamics of ozone.