Сульфатні ансамблі мису Фіолент (Крим): особливості хімічного складу - Зінченко, О.В.; Андреєв, О.В.; Савенок, С.П.; Науменко, Є.В. (Записки Українського мінералогічного товариства, 2009)
Досліджено вміст видоутворювальних (Mg, Al, Fe тощо), другорядних (Mn, Zn, Cd, Cu тощо) та домішкових (Pb, As, Y, Rb, Sr тощо) елементів у сульфатних ансамблях мису Фіолент (Крим) за даними мікрозондового і рентгенофлуоресцентного методів аналізу. The content of major (Mg, Al, Fe, etc.), minor (Mn, Zn, Cd, Cu, etc.) and trace (Pb, As, Y, Rb,
Sr, Ba, etc.) elements in sulfate assemblages of the Fiolent Cape (the Crimea) are investigated by EMP and XRF method.