Топомінералогія Саксаганської світи Ганнівського родовища Криворізького басейну - Євтєхов, В.Д.; Карпенко, С.В.; Євтєхова, А.В. (Записки Українського мінералогічного товариства, 2009)
Залізорудна товща саксаганської світи Ганнівського родовища чітко підрозділяється на стратиграфічні горизонти, для яких властива аутигенно-метаморфогенна мінералогічна зональність. Найповніше вона проявлена у розрізах першого і третього–п’ятого сланцевих горизонтів, а також п’ятого і шостого залізистих горизонтів. Для інших стратиграфічних горизонтів характерна примітивна зональність, зумовлена відсутністю більшої частини верств, складених по- родами-членами мінералогічних ритмів. Iron ore rock mass of Hannivka deposit of Saksagan suite is clearly divided into stratigraphic horizons. Authigenic-metamorphogenic mineralogical zonality is typical of them. It manifests itself in the sections of the first and third-fifth schistose horizons as well as in those of the fifth and sixth ferruginous horizons to the greatest extent. Primitive zonality is fixed in the sections of other stratigraphic horizons. It is stipulated by the absence of the biggest part of rock components.