Самородне золото Західної Волині - Квасниця, І.В.; Косовський, Я.О.; Матеюк, В.В. (Записки Українського мінералогічного товариства, 2009)
Описано нові знахідки самородного золота у різновікових породах Західної Волині. Вивчено морфологію і хімічний склад самородного золота. Характерними морфологічними ознаками волинського золота є пластинчасті та сферичні форми, пористість золотин. До особливостей хімічного складу цього золота належить збагачення його домішками міді. New findings of native gold in different-age rocks of Western Volyn were described. Morphology and chemical composition of the native gold were studied. Platy and spherical shape and porosity of gold grains are characteristics of the Volyn gold. Gold enrichment with copper additives is also a characteristic feature of its chemical composition.