Модель процесу поглинання азоту з ґрунту кореневою системою зернових культур - Скорупський, Б.В. (Український науково-дослідний гідрометеорологічний інститут МНС та НАН України, 2012)
Розроблено гіпотетичну модель поглинання азоту корінням зернових культур з використанням даних про добрива, погодні умови і ростові функції органів рослин під час вегетації посіву. Показано можливості розрахунків за моделлю параметрів процесу утворення якості врожаю зернових культур для її прогнозування. Разработано гипотетическую модель поглощения соединений азота корнями зерновых культур, с использованием данных об удобрениях, погодных условиях и функциях роста органов растений во время вегетации посева. Показано возможности расчета по модели параметров процесса образования качества урожая зерновых культур для его прогнозирования. The hypothesis model of corn crops roots absorption of soil nitrogen is elaborated. The data using about nutrients, weather conditions and vegetation growth functions of plant organs is admitted. The possibilities of model computing of quality corn parameters for their forecasting are indicated.