Морская сеть наблюдений Украины: прошлое и настоящее - Наумова, В.А.; Мытник, Т.Г.; Евстигнеев, В.П.; Любарец, Е.П.; Евстигнеев, М.П. (Український науково-дослідний гідрометеорологічний інститут МНС та НАН України, 2012)
Дана историческая справка по морским гидрометеорологическим видам наблюдений Украины с момента образования до сегодняшнего дня. Подано історичну довідку про морські види спостережень України з часу утворення і до сьогоднішнього дня. A historical review on the development of marine types of observations of Ukraine from the moment of its formation till nowadays has been given.