До 95 річчя від дня народження професора І.Л. Нікольського, почесного члена УМТ (Записки Українського мінералогічного товариства, 2009)
Ігор Леонідович Нікольський – засновник кафедри корисних копалин та екологічної геології Донецького державного технічного університету, професор, доктор геолого-мінералогічних наук, почесний розвідник надр СРСР, почесний член Всесоюзного мінералогічного товариства, почесний член Українського мінералогічного товариства. Багато років очолював Донецьке відд ілення УМТ.