Стохастическая модель системы перемещения робота - Попов, Н.Е. (Штучний інтелект, 2010)
Рассматривается механическая часть системы перемещения робота со стохастической нелинейностью и упругими связями, движение которой носит пульсирующий характер. Показана возможность исследования данной системы как объекта стабилизации со случайной структурой. Розглянуто механічну частину системи переміщення робота зі стохастичною нелінійністю та пружними зв’язками, рух якої має пульсуючий характер. Показано можливість дослідження даної системи як об’єкта стабілізації з випадковою структурою. In this paper we consider the mechanical part of the movement system of the robot with stochastic non-linear and elastic connections which movement has a pulsating character is considered. It is shown the possibility to study this system as an object of stabilization with a random structure.