Мінералогічний аспект існування зазвичай рідкісних ізотопів у природно чистому стані - Вальтер, А.А. (Записки Українського мінералогічного товариства, 2010)
Виведено всі можливі випадки накопичення у мінеральних матрицях через природні радіоактивні перетворення рідкісних ізотопів у чистому стані. Розглянуто умови прояву цього ефекту, найяскравіший приклад такого накопичення (осмій-187 у ренійвмісних молібденітах з ізотопною чистотою понад 99,99 %) і практичне значення цього ефекту. Выведены все возможные случаи накопления в минеральных матрицах вследствие природных радиоактивных превращений редких изотопов в чистом состоянии. Рассмотрены условия проявления этого эффекта, самый яркий пример такого накопления (осмий-187 в ренийсодержащих молибденитах с изотопной чистотой более 99,99 %) и практическое значение этого эффекта. All the possible cases of accumulation of rare isotopes in a pure state in the mineral matrices through natural radioactive transformations are derived. The conditions of this effect, the most striking example of such accumulation (osmium-187 isotope in rhenium-bearing molybdenites with isotope purity of more than 99.99%) and practical significance of this effect are described.