Сировинна база кістяної індустрії пізньопалеолітичного поселення Анетівка ІІ - Леонова, А.О. (Кам’яна доба України, 2011)
У статті порушується питання виробництва знарядь із кістки та рогу на пізньопалеолітичному поселенні Анетівка ІІ. Дається опис сировинної бази - рогових штанг північного оленя. Наводяться дані кількісного та морфологічного аналізу фрагментів рогу, а також визначається ступінь утилізації та планіграфічний розподіл досліджуваного матеріалу. Article discusses the manufacture of bone and antler tools on the Upper Paleolithic site of Anetovka II. Description of used raw materials - namely reindeer antler rods - is presented in the paper. Data concerning statistics and morphology of antler fragments are also presented and accompanied by the evaluation of degree of utilization and spatial distribution of the material under discussion.