Цивілізаційні чинники сучасного розвитку країн Східної Азії - Городня, Н.Д. (Проблеми міжнародних відносин, 2010)
В статті аналізується вплив цивілізаційного чинника на
прогрес країн Східної Азії в другій половині ХХ – на початку ХХІ
ст. та на поточні процеси регіональної інтеграції. Автор
розкриває особливості історичного розвитку східних цивілізацій
та визначає основні відмінності східного і західного суспільств. В статье анализируется влияние цивилизационного
фактора на прогресс Восточной Азии во второй половине ХХ –
в начале ХХI ст., а также на современные процессы
региональной интеграции. Автор раскрывает особенности
исторического развития восточных цивилизаций и определяет
основные различия восточного и западного обществ. The paper analyzes civilizations influence on East Asian states
progress in the second half of the twentieth century and current
regional integration process.The author reveals the characteristics
of the historical development of Eastern civilizations and identifies
key differences between eastern and western societies.