Делегація та цесія як підстави правонаступництва у виконавчому провадженні - Ятченко, Є.О. (Держава і право, 2012)
Досліджуються підстави і процедура заміни боржника та стягувача при виконанні судовихрішень майнового характеру в Україні. Значна увага приділяється розгляду заміни боржника та кредитора у майнових зобов’язаннях як підстави для передачі прав при виконанні судових рішень.
Ключові слова: виконавчі правовідносини, рішення суду, заміна боржника та стягувача, державний виконавець, підстава передачі прав. Исследуются основания и процедура замены должника и взыскателя при исполнении судебных решений имущественного характера в Украине. Большое внимание уделяется рассмотрению замены должника и кредитора в имущественном обязательстве как основания для передачи правпри исполнении судебных решений.
Ключевые слова: правоотношения в исполнительном производстве, решение суда, заменадолжника и взыскателя, судебный пристав исполнитель, основание для передачи прав. It has been investigating the foundations and the procedure of commutation by debtor and collector when the judicial property resolutions are executing in Ukraine. In the article the great attention is devoted to pointing out of the commutation by debtor and creditor in prop- erty obligation, that is foundation for transfer of rights when the judicial resolutions are executing.
Key words: executive legal relations, court resolutions, commutation by debtor and col- lector, court bailiff, foundation for transfer of rights.