Форми набуття іноземними інвесторами прав на землю в Україні - Будяченко, О.М. (Держава і право, 2012)
Розглянуто питання щодо використання іноземними інвесторами спеціальних юридичних конструкцій, що передбачають придбання земельних ділянок у власність, а також у інший спосіб, що не суперечить чинному законодавству України, визначено особливості таких конструкцій, вислов лено пропозиції щодо їх використання у господарському обігу в Україні. Рассмотрены вопросы использования иностранными инвесторами специальных юридических конструкций, которые предусматривают приобрете ниеземельных участков в собственность, а также другим способом, не противоречащим действующему законодательству Украины, определены особенно ститаких конструкций, высказаны предложения относительно их применения в хозяйственном обороте в Украине. That article devoted for question about using for foreign investment special legal con- structions to obtain the rights to the land of Ukraine, including acquisition of land ownership and another, accepted by Ukraian legislation. Also identified features of such constructions, suggested the propostion about their using in economic turnover in Ukraine.