Вплив участі у вишеградській групі на європейську інтеграцію Чеської Республіки - Кузнєцова, К.І. (Держава і право, 2012)
Проаналізовано євроінтеграційні процеси в рамках Вишеградської групи та їх вплив на європейську інтеграцію Чеської Республіки. Визначено основні напрями співпраці держав Вишеграду на шляху до Європейського Союзу та НАТО. Зроблено висновки щодо можливості застосування досвідукраїн Вишеградської групи в Україні. Проанализированы евроинтеграционные процессы в рамках Вышеградской группы и их влияние на европейскую интеграцию Чешской Респуб лики. Определены основные направления сотрудничества государств Вышеграда на пути к Европейскому Союзу и НАТО. Сделаны выводы о возможности использования опыта стран Вышеградской группы в Украине. The author analyzes the European integration processes within the Visegrad Group and their impact on European integration of the Czech Republic. The main directions of coopera- tion of Visegrad on the way to the European Union and NATO. Conclusions regarding the possibility of bringing the experience of the Visegrad Group in Ukraine.