Регіональна мова: від етимології до практики мовної політики - Вітман, К.М. (Держава і право, 2012)
Досліджено етимологію та політико-правовий зміст поняття «регіональна мова». За допомогою порівняльно-правового аналізудоведено відсутність розбіжностей в розумінні терміна в європейському та українському законодавстві. Исследована этимология и политико-правовое содержание понятия «региональный язык». С помощью сравнительно-правового анализа доказано отсутствие разногласий в понимании термина в европейском и украинском законодательстве. The etymology and political, legal substance of «regional language» term are investi- gated. With the help of comparative analysis it is proved that there is no discrepancy between European and Ukrainian understanding of «regional language» term.