Спрощення судових процедур як окремий напрям оптимізації цивільного процесу України - Короєд, С. О. (Держава і право, 2012)
Розглядаються теоретичні та практичні аспекти запровадження спрощених судових процедур у цивільному процесі України, які забезпечать оптимальний шлях досягнення цілей правосуддя з мінімізацією часу та матеріальних витрат через створення механізму прискореного судового розгля ду, альтернативного наказному та заочному провадженню.
Ключові слова: правосуддя, цивільний процес, оптимізація, завдання цивільного судочинства, спрощення судових процедур, прискорені провадження. Рассматриваются теоретические и практические аспекты внедрения упрощенных судебных процедур в гражданском процессе Украины, которые обеспечат оптимальный путь достижения целей правосудия с минимизацией времени и материальных затрат посредством создания механизма ускоренного судебного разбирательства, альтернативного приказному и заочному производству.
Ключевые слова: правосудие, гражданский процесс, оптимизация, задачиграж данскогосудо производства, упрощение судебных процедур, ускоренные производства. It is researched theoretical and practical aspects of the implementation of simplified court procedures in civil proceedings in Ukraine, which will provide the best way to achieve goals of justice while minimizing the time and material costs by creating a mechanism for simplified judicial proceedings, alternative writ and default proceedings.
Key words: justice, civil procedure, optimization, problems of civil proceedings, simplifi- cation of judicial procedures, accelerated proceedings.