Принцип одношлюбності та контрарності як наскрізна ідея українського сімейного права - Чернега, В.М. (Держава і право, 2012)
Аналізуються позиції науковців щодо співвідношення понять «одношлюбність» і «моногамія». Сформульовано авторську назву принципу одношлюбності. Проаналізовано пропозиції про допустимість винятків із принципу одношлюбності. Анализируются позиции ученых о соотношении понятий «единобрачие» и «моногамия». Сформулировано авторское название принципа единобрачия. Проанализированы предложения о допустимости исключений из принципа единобрачия. This article analyzes the views of scientists on the correlation of monogamy with related concepts. Formulated name the principle of monogamy. Analyzed proposals for the admissibility of exceptions to the principle of monogamy.