Справедливість – оціночне поняття цивільного права - Бакалінська, О.О. (Держава і право, 2012)
Аналізуються теоретичні підходи до визначення поняття «справедливість» у правовій доктрині та особливості конкретизації та інтерпретації цього поняття в цивільному праві та процесі України.
Ключові слова: принцип, презумпція, оціночні кате горії, справедливість. Анализируются теоретические подходы к определению понятия «справедливость» в правовой доктрине и особенности конкретизации и интерпретации этого понятия в гражданском праве и процессе Украины.
Ключе вые слова: принцип, презумп ция, оценоч ные кате гории, справед ливость. Тhe article is devoted the analysis of one of basic principles of civil legislation, presump- tion of civil law – justice. The basic theoretical going open up an author near determination of concept «justice» and feature of application of this category in a civil law and litigation.
Key words: principle, presumption, evaluation (merit) categories, justice.