Інформаційно-комунікативні виміри сучасного політичного маніпулювання - Рибак, І.В. (Держава і право, 2012)
Розглядаються інформаційно-комунікативні виміри сучасного політичного маніпулювання, зокрема застосування інформаційно-маніпулятивних технологій. Підкреслено, що подібні маніпулятивні практики стали невід’ємним атрибутом нинішньої політики та наголошено на необхідності пошуку новітніх теоретико-концептуальних інструментів для їх аналізу. Рассматриваются информационно-коммуникативные измерения современного политического манипулирования, в частности применение информационно-манипулятивных технологий. Подчеркнуто, что подобные манипулятивные практики стали неотъемлемым атрибутом нынешней политики, а также необходимость поиска новыхтеоретико-концептуальных инструментов для их анализа. The article deals with information and communication dimensions of modern political manipulation, in particular the use of information and manipulation technology. The author stresses that such manipulative practices have become an integral feature of current policy and emphasizes the need for search for new the oretical and conceptual tools for their analysis.