Греко-татарська та греко-еллінська ідентичності: політологічний аспект - Івацький, В.І. (Держава і право, 2012)
Аналізуються механізм та засоби взаємовпливу політичної влади та грецької ідентичності в Україні. З’ясовано місце політики коренізації в УСРР в процесі утворення двох ідентифікацій – греко-татарської та греко-еллінської. Анализируются механизм и средства взаимовлияния политической власти и греческой идентичности в Украине. Выяснено место политики коренизации в УССР в процессе появления двух идентификаций – греко-татарской и греко-эллинской. The paper demonstrated the mechanism and the mutual funds of political power and the Greek identity in Ukraine. Found place of the USSR`s indigenization (korenization) policy on the appearance of two identities – Greek-Tatar and Greek-Hellenic.