Основні напрями забезпечення політичної відповідальності народних депутатів України - Кукуруз, О.В. (Держава і право, 2012)
З’ясовано поняття «політична відповідальність», вивчено механізми її функціонування, досліджено правові основи політичної відповідальності народних представників, запропоновано шляхи підвищення політичної відповідальності народних депутатів України. Определено понятие «политическая ответственность», изучены механизмы ее функционирования, исследованы правовые основания политической ответственности народных представителей, предложены пути повышения политической ответственности народных депутатов Украины. The notion «political responsibility» is analysed. The mechanisms of functioning, legal foundation of political responsibility the people’s representatives are studied. There are offered ways of improvement political responsibility members of the Ukrainian parliament.