Організація військово-економічної та військово-технічної співпраці у рамках ОДБК - Гарат, Р.М. (Держава і право, 2012)
Характеризуються інтеграційні процеси у Співдружності незалежних держав взагалі та в Організації Договору колективної безпеки зокрема. Головну увагу приділено вивченню військово-економічної та військово-технічної співпраці у рамках ОДКБ. Зроблено висновок, що налагодження у повному обсязі військово-економічної та військово-технічної співпраці у перспективі мало за мету створення у форматі організації єдиного оборонно-промислового комплексу, який міг би стати важливою ланкою в інтеграційних зусиллях держав–членів ОДКБ. Исследуются интеграционные процессы в Содружестве независимых государств на примере деятельности Организации Договора коллективной безопасности. Главное внимание акцентируется на изучении военно-экономического и военно-технического сотрудничества в рамках ОДКБ. Сделан вывод, что налаживание военно-экономического и военно-технического сотрудничества в перспективе имело целью создание в формате организации единого оборонно-промышленного комплекса, который мог бы стать важным звеном в интеграционных усилиях государств–членов ОДКБ. In this article an author characterizes the processes of integration in the Commonwealth of Independent States as an example of the Collective Security Treaty Organization. The author focuses on the study of military, economic, and military-technical cooperation within the CSTO. As a result of the analysis the author concludes that the establishment of military, economic, and military-technical cooperation in the future was for the purpose of creating a single organization in the format of the military-industrial complex