Организация распределенных вычислений на базе GRID-технологии - Алекперов, Р.К. (Штучний інтелект, 2011)
В данной работе рассмотрена организация распределенных вычислительных сред (РВС) на основе GRID-технологии. Показано, что при создании РВС на основе GRID технологии надо учитывать такие факторы, как архитектура, производительность компьютеров, скорость передачи каналов связи, разнородность подзадач по вычислительной сложности, оптимальное распределение заданий, интеграция вычислительных ресурсов компьютеров разных организаций и т.д. У даній роботі розглянута організація розподілених обчислювальних середовищ (РОС) на основі GRID-технології. Показано, що при створенні РОС на основі GRID-технології треба враховувати такі чинники, як архітектура, продуктивність комп’ютерів, швидкість передачі каналів зв’язку, різнорідність підзадач з обчислювальної складності, оптимальний розподіл завдань, інтеграція обчислювальних ресурсів комп’ютерів різних організацій і т.д.