Інтелектуальний метод вирішення задачі розпізнавання ситуацій великих розмірностей для оперативно-чергових служб органів внутрішніх справ - Тітова, В.Ю. (Штучний інтелект, 2011)
У статті розглянуто задачу розпізнавання ситуацій великих розмірностей, яка вирішується оперативним черговим оперативно-чергової служби після надходження інформації про виникнення ситуації. Дана задача належить до важкоформалізованих задач, а тому для її розв’язання було застосовано інтелектуальні методи, а саме метод прямонапрямленої неповнозв’язної нейромережі. В статье рассмотрена задача распознавания ситуаций больших размерностей, которая решается оперативным дежурным оперативно-дежурной службы после поступления информации о возникновении ситуации. Данная задача относится к трудноформализируемым задачам, а потому для ее решения были использованы интеллектуальные методы, а именно прямонаправленная, неполносвязная нейросеть. The article considers the problem of recognizing situations of large dimensions, which is solved by operational duty of the detective-duty service after receiving information about the occurrence of the situation. This problem relates to the problems, which are difficult to formalize and therefore to solve it intelligent methods have been used, namely artificial neyronet.